Watermelon juice - orzeźwiający napój z arbuza
Nauczyliśmy się pić ten napój na Sri Lance - Sabeetha przygotowywała go. zawsze na nasze wieczorne spotkania.
Relacje ze Sri Lanki możecie przeczytać tutaj
Składniki
Zmiksować w blederze arbuza, imbir i sok z cytryny.
Przelać do dzbanka, dodać kostki lodu i kilka listów mięty.
Podawać schłodzony
Smacznego :)
Relacje ze Sri Lanki możecie przeczytać tutaj
Składniki
- około 2 kg arbuza bez pestek
- 2 łyżeczki drobno startego imbiru
- 2 łyżki soku z cytryny
- kilka świeżych liści mięty
- lód w kostkach
- ewentualnie cukier lub miód
Zmiksować w blederze arbuza, imbir i sok z cytryny.
Przelać do dzbanka, dodać kostki lodu i kilka listów mięty.
Podawać schłodzony
Smacznego :)
Żródło |
Tesknie za arbuzem, a tu trzeba czekac jeszcze ponad miesiac :(
OdpowiedzUsuńW Saudi są dostępne praktycznie non stop :)
UsuńJeszcze troszkę i się pojawią, w tym naszym zimnym kraju:)
OdpowiedzUsuńi wtedy naprawdę warto zrobic ten napój, mimo zabawy z wypestkowaniem arbuza :)
UsuńUwielbiam arbuza i sok z niego ;) Opijalam sie nim w Dubaju :)
OdpowiedzUsuńa my na Sri Lance :)
UsuńIdealny napój na upały! :)
OdpowiedzUsuńdokładnie :)
UsuńOOOOO !
OdpowiedzUsuńNa pewno kiedyś taki zrobię :)
Jest dobry na ciepłe dni w sam raz .
smacznego :)
Usuńbardzo dobry spróbowałem faktycznie najwięcej roboty przy pestko waniu ale do przeżycia smakowo wyśmienite może mniej imbiru a więcej cytryny po za tym dobre
OdpowiedzUsuńproporcje imbiru i soku z cytryny zawsze można dostosować do swoich upodobań :)
Usuń