Farsz pieczarkowy do krokietów i naleśników
Składniki na farsz pieczarkowy do krokietów i naleśników
proporcje na 10 -12 naleśników -przepis na naleśniki
- 60 dag pieczarek
- 1 duża lub 2 małe cebule
- 2 łyżki śmietany
- 3 łyżki stołowe ostrego sera żółtego
- natka pietruszki jeśli ktoś lubi
- sól i pieprz do smaku
- oliwa lub olej do smażenia
Jak przygotować farsz pieczarkowy do krokietów i naleśników
Pieczarki dość drobno pokroić.Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Zeszklić cebulę na patelni, a następnie dorzucić pokrojone pieczarki, smażyć, aż woda odparuje.. Następnie do gorącego farszu dodać śmietanę i żółty ser i mieszać, aż ser się rozpuści.
Przyprawić do smaku i wymieszać.
Nakładać na naleśniki i zawijać w ruloniki lub składać w kopertę.
Podgrzać na patelni lub obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej i usmażyć
Krokiety - autorka zdjęcia Magdalena Witek - Jur |
Komentarze
Prześlij komentarz
Drogi Czytelniku - pisząc komentarz, zgadzasz się na przetwarzanie swoich danych osobowych