Surówka z selera, rzodkiewki i imbiru
Dziś proponujemy surówkę z selera korzeniowego w nowej odsłonie :)
Tym razem w połączeniu z imbirem, który nada surówce nieco ostrości i rzodkiewką.
Smacznego :)
Składniki
Seler i imbir obieramy, myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o małych oczkach i od razu dodajemy sok z cytryny, aby seler nie zmienił koloru.
Umyte rzodkiewki kroimy w drobną kostkę lub także ścieramy na tarce, ale o dużych oczkach
Dodajemy sól i cukier do smaku i zdrowa, pełna witamin surówka gotowa
Smacznego ;)
Tym razem w połączeniu z imbirem, który nada surówce nieco ostrości i rzodkiewką.
Smacznego :)
Składniki
- 1 seler, około 1/2 kg
- pęczek rzodkiewek
- sok z jednej cytryny
- około 2 cm kawałek imbiru
- sól, cukier do smaku
- tarka do jarzyn
- ostry nóż
Seler i imbir obieramy, myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o małych oczkach i od razu dodajemy sok z cytryny, aby seler nie zmienił koloru.
Umyte rzodkiewki kroimy w drobną kostkę lub także ścieramy na tarce, ale o dużych oczkach
Dodajemy sól i cukier do smaku i zdrowa, pełna witamin surówka gotowa
Smacznego ;)
Komentarze
Prześlij komentarz
Drogi Czytelniku - pisząc komentarz, zgadzasz się na przetwarzanie swoich danych osobowych