Pasta jajeczna z selerem naciowym i szczypiorkiem
Kolejna odsłona pasty jajecznej czyli prosty i szybki przepis na smaczne i zdrowe śniadanie nie tylko w deszczowy weekend :)
Ugotowane na twardo jajka bardzo drobno pokroić lub rozgnieść widelcem. Łodygę selera naciowego przekroić wzdłuż na 2-4 części i drobno posiekać, a szczypiorek pokroić. Wszystkie składniki dodać do rozgniecionych jajek. Doprawić majonezem, solą, pieprzem, sokiem z cytryny i ewentualnie curry. Całość dokładnie wymieszać.
Smacznego :)
Składniki - proporcje na dwie osoby
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1-2 łodygi selera naciowego
- mały pęczek szczypiorku
- 1-2 łyżki majonezu
- kilka kropli soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
- opcjonalnie szczypta curry
Ugotowane na twardo jajka bardzo drobno pokroić lub rozgnieść widelcem. Łodygę selera naciowego przekroić wzdłuż na 2-4 części i drobno posiekać, a szczypiorek pokroić. Wszystkie składniki dodać do rozgniecionych jajek. Doprawić majonezem, solą, pieprzem, sokiem z cytryny i ewentualnie curry. Całość dokładnie wymieszać.
Smacznego :)
Uwielbiam pastę jajeczną, a najlepiej na śniadanie :)
OdpowiedzUsuń