Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, jogurtem i musztardą
Pasta jajeczna to doskonały pomysł na śniadanie. Można ją przygotować na setki sposobów i nigdy się nie znudzi. Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, jogurtem i musztardą ma jeszcze jedną zaletę - jest zdecydowanie mniej kaloryczna niż z dodatkiem majonezu.
Składniki - proporcje na dwie osoby
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 łyżki gęstego jogurtu
- 1 lub 2 łyżeczki ostrej musztardy
- opcjonalnie 1 łyżka majonezu (jeśli nie potraficie z niego zrezygnować)
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i rozgnieść widelcem. Dodać szczypiorek, jogurt, musztardę (ewentualnie także majonez).
Doprawić solą i pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
Smacznego :)Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i rozgnieść widelcem. Dodać szczypiorek, jogurt, musztardę (ewentualnie także majonez).
Doprawić solą i pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
uwielbiam pastę jajeczną...nie wiem dlaczego niektórzy uważają ją za symbol PRLu
OdpowiedzUsuń