Coraz bliżej Święta
Do świąt pozostał już zaledwie miesiąc i jest to czas, kiedy w naszej kuchni dużo się dzieje. Dużo więcej niż zazwyczaj. Wypróbowywanie nowych przepisów na tradycyjne i nieco mnie tradycyjne potrawy, przygotowanie staropolskiego piernika, a zawodowo wywiady z szefami kuchni - to wszystko powoduje, że magia świąt dopada mnie już w listopadzie, objawiając się.... większą liczbą obowiązków :)
To także okres kiedy chętnie uczestniczę we wszelkich wydarzeniach kulinarnych, będących dla mnie niewyczerpanym źródłem inspiracji.
Dużą przyjemność sprawiło mi zaproszenie do udziału w świątecznych warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Sylwię Chrzanowską, finalistkę programu „MasterChef” i zarazem ambasadorkę marki Kohersen Mycook.
Świetne przepisy, możliwość wspólnego gotowania w gronie ludzi pełnych pasji i... uświadomienie sobie już po raz kolejny, jak ważny jest w kuchni dobry sprzęt, który oszczędza nasz czas.
Podczas warsztatów, niemalże w oka mgnieniu wyczarowaliśmy
Niedowiarków zapraszam do obejrzenia fotorelacji z warsztatów :)
Ps. Info dla niewtajemniczonych
Wielofunkcyjny robot kuchenny Kohersen Mycook to wykorzystujące technologię indukcji urządzenie typu All in One (wszystko w jednym). Z takich urządzeń korzystają też szefowie kuchni, aby uniknąć przypalania potraw oraz przygotowując sosy i zupy - krem. Właśnie podczas wywiadu z jednym z nich dowiedziałam, się, że aby zupa z zielonego groszku zachowała swój kolor, wystarczy, że ustawię w robocie temperaturę nie przekraczającą 80 stopni.
Kohersen Mycook z powodzeniem zastępuje kilkanaście innych sprzętów, a dzięki niewielkim gabarytom zmieści się nawet w bardzo małej kuchni.
Gotowanie na parze i gotowanie indukcyjne, przeciery, kremy i purée dla dzieci i niemowląt, krojenie, siekanie warzyw na surówki i sałatki, mielenie mięsa i kawy, kruszenie lodu, ubijanie piany, śmietany i masła, podsmażanie, zagniatanie ciasta – wszystkie te czynności (i jeszcze kilka innych) wykonuje Kohersen Mycook. Nie muszę już szukać wagi – jest zintegrowana z robotem.
To także okres kiedy chętnie uczestniczę we wszelkich wydarzeniach kulinarnych, będących dla mnie niewyczerpanym źródłem inspiracji.
Dużą przyjemność sprawiło mi zaproszenie do udziału w świątecznych warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Sylwię Chrzanowską, finalistkę programu „MasterChef” i zarazem ambasadorkę marki Kohersen Mycook.
Świetne przepisy, możliwość wspólnego gotowania w gronie ludzi pełnych pasji i... uświadomienie sobie już po raz kolejny, jak ważny jest w kuchni dobry sprzęt, który oszczędza nasz czas.
Podczas warsztatów, niemalże w oka mgnieniu wyczarowaliśmy
- przepyszną świąteczną zupę - krem z grzybów
- jesienny krem z dyni, nieco podobny do mojej zupy krem z dyni z mlekiem kokosowym
- sos żurawinowy - idealny dodatek do pasztetów, mięs i serów
- wigilijne śledzie marynowane z imbirem
- i śliwki w czekoladzie
Niedowiarków zapraszam do obejrzenia fotorelacji z warsztatów :)
sernik z białą czekoladą przygotowany w Kohersen Mycook |
śledzie w sosie curry |
Ps. Info dla niewtajemniczonych
Wielofunkcyjny robot kuchenny Kohersen Mycook to wykorzystujące technologię indukcji urządzenie typu All in One (wszystko w jednym). Z takich urządzeń korzystają też szefowie kuchni, aby uniknąć przypalania potraw oraz przygotowując sosy i zupy - krem. Właśnie podczas wywiadu z jednym z nich dowiedziałam, się, że aby zupa z zielonego groszku zachowała swój kolor, wystarczy, że ustawię w robocie temperaturę nie przekraczającą 80 stopni.
Kohersen Mycook z powodzeniem zastępuje kilkanaście innych sprzętów, a dzięki niewielkim gabarytom zmieści się nawet w bardzo małej kuchni.
Gotowanie na parze i gotowanie indukcyjne, przeciery, kremy i purée dla dzieci i niemowląt, krojenie, siekanie warzyw na surówki i sałatki, mielenie mięsa i kawy, kruszenie lodu, ubijanie piany, śmietany i masła, podsmażanie, zagniatanie ciasta – wszystkie te czynności (i jeszcze kilka innych) wykonuje Kohersen Mycook. Nie muszę już szukać wagi – jest zintegrowana z robotem.
Komentarze
Prześlij komentarz
Drogi Czytelniku - pisząc komentarz, zgadzasz się na przetwarzanie swoich danych osobowych