TRYB JASNY/CIEMNY
ZNAJDŹ PRZEPIS:

Szukaj wg składnika

Szukaj wg rodzaju kuchni

Szukaj wg dania

Szybkie ciasto czekoladowe

Szybkie ciasto czekoladowe

Przepis na ciasto czekoladowe z owocami bez miksera w 10 minut.

Szybkie ciasto czekoladowe przepis na ciasto czekoladowe z owocami. Szybkie ciasto czekoladowe to chyba najprostsze ciasto do kawy w 5 minut (przepis) jakie ostatnio upiekłam. Ten przepis łatwe ciasto bez miksera jest po prostu idealny dla tych, którzy nie potrafią albo nie lubią piec, a służby się jeszcze nie dorobili. Nie będzie Ci potrzebny żaden wypasiony sprzęt ani nawet zwykły mikser, wystarczą miska, łyżka albo rózga i odrobina cierpliwości, aż będziesz mogła wyjąć ciasto z piekarnika. Przygotowanie tego pysznego ciasta czekoladowego z owocami zajmie Ci nie więcej niż 10 minut.  Wilgotne ciasto czekoladowe możesz zrobić z malinami, wiśniami albo Twoimi ulubionymi owocami, a dodatek kawy zdecydowanie poprawia jego smak.  To ciasto, które zawsze się udaje, każdemu smakuje i jest idealne na leniwe popołudnie.

Jeśli szukasz przepisów na łatwe ciasta, to serdecznie polecam
sernik z blendera - idealny dla początkujących
kubeczkowe ciasto jogurtowe, które możesz upiec razem z dziećmi
ciasto drożdżowe dla leniwych czyli kolejne ciasto łyżką mieszane
szybkie ciasto na niedzielę
łatwa babka majonezowa

szybkie-ciasto-czekoladowe
Wilgotne ciasto czekoladowe z owocami w 10 minut.

Szybkie ciasto czekoladowe

  • 3-4 łyżki czekolady w proszku lub ciemnego kakao 
  • 2 łyżki drobno zmielonej kawy,
  • 200 g mąki pszennej tortowej, typ 450 
  • 70 g cukru, ale możesz dodać troszkę więcej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej 
  • 100 g jogurtu greckiego 
  • 50 g oleju słonecznikowego 
  • 2 jajka 
  • 200 g malin albo wiśni albo innych owoców sezonowych

szybkie-ciasto-czekoladowe

Szybkie ciasto czekoladowe przepis

1. Formę o wymiarach 21x10 cm wyłóż papierem do pieczenia

2. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni

3. W jednej misce połącz suche składniki, a w drugiej mokre. Wymieszaj osobno zawartość każdej z misek.

4. Połącz suche i mokre składniki i dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą

5. Przełóż ciasto do keksówki, a na wierzchu ułóż owoce.

6. Wstaw keksówkę na środkową półkę do nagrzanego piekarnika i piecz około 45 minut. Uważaj, aby nie przesuszyć ciasta.

7. Po wystudzeniu oprósz ciasto cukrem pudrem.


szybkie-ciasto-czekoladowe
 Szybkie ciasto czekoladowe

Komentarze

  1. Ciasto na lato! Nieskomplikowane, a pyszne i bardzo eleganckie .

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie wygląda to ciasto. Bardzo szybkie i bezproblemowe w przygotowaniu. Super opcja na gości, którzy "wpadną za godzinkę"

    OdpowiedzUsuń
  3. Mam pytanie co do kawy w przepisie. Chodzi o kawę rozpuszczalną czy ma to być kawa "fusiasta"??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Do tego przepisu najlepsza jest bardzo drobno zmielona naturalna kawa

      Usuń

Prześlij komentarz

Drogi Czytelniku - pisząc komentarz, zgadzasz się na przetwarzanie swoich danych osobowych