Szybkie ciasto czekoladowe
Szybkie ciasto czekoladowe
Przepis na ciasto czekoladowe z owocami bez miksera w 10 minut.
Szybkie ciasto czekoladowe przepis na ciasto czekoladowe z owocami. Szybkie ciasto czekoladowe to chyba najprostsze ciasto do kawy w 5 minut (przepis) jakie ostatnio upiekłam. Ten przepis łatwe ciasto bez miksera jest po prostu idealny dla tych, którzy nie potrafią albo nie lubią piec, a służby się jeszcze nie dorobili. Nie będzie Ci potrzebny żaden wypasiony sprzęt ani nawet zwykły mikser, wystarczą miska, łyżka albo rózga i odrobina cierpliwości, aż będziesz mogła wyjąć ciasto z piekarnika. Przygotowanie tego pysznego ciasta czekoladowego z owocami zajmie Ci nie więcej niż 10 minut. Wilgotne ciasto czekoladowe możesz zrobić z malinami, wiśniami albo Twoimi ulubionymi owocami, a dodatek kawy zdecydowanie poprawia jego smak. To ciasto, które zawsze się udaje, każdemu smakuje i jest idealne na leniwe popołudnie.Jeśli szukasz przepisów na łatwe ciasta, to serdecznie polecam
sernik z blendera - idealny dla początkujących
kubeczkowe ciasto jogurtowe, które możesz upiec razem z dziećmi
ciasto drożdżowe dla leniwych czyli kolejne ciasto łyżką mieszane
szybkie ciasto na niedzielę
łatwa babka majonezowa
Wilgotne ciasto czekoladowe z owocami w 10 minut.
Szybkie ciasto czekoladowe
- 3-4 łyżki czekolady w proszku lub ciemnego kakao
- 2 łyżki drobno zmielonej kawy,
- 200 g mąki pszennej tortowej, typ 450
- 70 g cukru, ale możesz dodać troszkę więcej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 100 g jogurtu greckiego
- 50 g oleju słonecznikowego
- 2 jajka
- 200 g malin albo wiśni albo innych owoców sezonowych
Szybkie ciasto czekoladowe przepis
1. Formę o wymiarach 21x10 cm wyłóż papierem do pieczenia
2. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni
3. W jednej misce połącz suche składniki, a w drugiej mokre. Wymieszaj osobno zawartość każdej z misek.
4. Połącz suche i mokre składniki i dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą
5. Przełóż ciasto do keksówki, a na wierzchu ułóż owoce.
6. Wstaw keksówkę na środkową półkę do nagrzanego piekarnika i piecz około 45 minut. Uważaj, aby nie przesuszyć ciasta.
7. Po wystudzeniu oprósz ciasto cukrem pudrem.
Szybkie ciasto czekoladowe
Ciasto na lato! Nieskomplikowane, a pyszne i bardzo eleganckie .
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda to ciasto. Bardzo szybkie i bezproblemowe w przygotowaniu. Super opcja na gości, którzy "wpadną za godzinkę"
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie ;)
OdpowiedzUsuńCudowne smaki :)
OdpowiedzUsuńMam pytanie co do kawy w przepisie. Chodzi o kawę rozpuszczalną czy ma to być kawa "fusiasta"??
OdpowiedzUsuńDo tego przepisu najlepsza jest bardzo drobno zmielona naturalna kawa
Usuń