Warzywa które leczą
Warzywa które leczą. Przepisy na zdrowie i odporność.
Recenzja książki Agaty Lewandowskiej.
Warzywa, które leczą, to kolejna po Domowe kiszonki które leczą doskonała książka wydana nakładem Wydawnictwo RM. Oba tytuły łączy wspólny mianownik – przepisy zostawały dobrane w taki sposób, abyśmy jedząc smacznie posiłki dostarczali organizmowi maksimum wartości odżywczych i witamin.
W książce Anny Lewandowskiej znajdziesz opis 23 popularnych i ogólnie dostępnych warzyw. Autorka położyła duży nacisk na charakterystykę poszczególnych produktów ze szczególnym uwzględnieniem ich wpływu na zdrowie człowieka. Cennym elementem jest uwzględnienie ewentualnych przeciwwskazań do spożywania niektórych warzyw oraz wskazówki, które z nich przyczynią się do np. obniżenia ciśnienia krwi lub poprawy kondycji skóry czy włosów.
Książka Warzywa, które leczą - to także propozycje przepisów na zupy, przekąski, dania główne, słodycze oraz łatwe do przygotowania soki i koktajle. Przepisy zostały opracowane w tak przystępny sposób, że nawet osoba, która dopiero rozpoczyna swoją przygodę z samodzielnym przygotowywaniem posiłków, nie napotka żadnych problemów.
W mojej opinii książka warta jest polecenia tym wszystkim, którzy chcą świadomie się odżywiać i w naturalny sposób poprawić stan swojego zdrowia.
Bardzo lubię tę książkę. Najważniejsze w niej jest to, że warzywa są rodzime i nie trzeba ich specjalnie szukać. Plus proste przepisy.
OdpowiedzUsuńNaprawdę fajne przepisy i tak jak Amber mówi z naszych dostępnych warzyw. Teraz jesienią zamierzam dużo z niej korzystać:-)
OdpowiedzUsuń