TRYB JASNY/CIEMNY
ZNAJDŹ PRZEPIS:

Szukaj wg składnika

Szukaj wg rodzaju kuchni

Szukaj wg dania

Warzywa które leczą. Przepisy na zdrowie i odporność. 

Recenzja książki Agaty Lewandowskiej. 

Warzywa, które leczą, to kolejna po Domowe kiszonki które leczą doskonała książka wydana nakładem Wydawnictwo RM. Oba tytuły łączy wspólny mianownik – przepisy zostawały dobrane w taki sposób, abyśmy jedząc smacznie posiłki dostarczali organizmowi maksimum wartości odżywczych i witamin. 

W książce Anny Lewandowskiej znajdziesz opis 23 popularnych i ogólnie dostępnych warzyw. Autorka położyła duży nacisk na charakterystykę poszczególnych produktów ze szczególnym uwzględnieniem ich wpływu na zdrowie człowieka. Cennym elementem jest uwzględnienie ewentualnych przeciwwskazań do spożywania niektórych warzyw oraz wskazówki, które z nich przyczynią się do np. obniżenia ciśnienia krwi lub poprawy kondycji skóry czy włosów.

Książka Warzywa, które leczą - to także propozycje przepisów na zupy, przekąski, dania główne, słodycze oraz łatwe do przygotowania soki i koktajle. Przepisy zostały opracowane w tak przystępny sposób, że nawet osoba, która dopiero rozpoczyna swoją przygodę z samodzielnym przygotowywaniem posiłków, nie napotka żadnych problemów.

W mojej opinii książka warta jest polecenia tym wszystkim, którzy chcą świadomie się odżywiać i w naturalny sposób poprawić stan swojego zdrowia.

warzywa-ktore-lecza
Tytuł: Warzywa które leczą
Autor: Agata Lewandowska
Liczba stron: 280
Wydawnictwo RM
Data wydania: wrzesień 2020 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Warzywa które lecza

Komentarze

  1. Bardzo lubię tę książkę. Najważniejsze w niej jest to, że warzywa są rodzime i nie trzeba ich specjalnie szukać. Plus proste przepisy.

    OdpowiedzUsuń
  2. Naprawdę fajne przepisy i tak jak Amber mówi z naszych dostępnych warzyw. Teraz jesienią zamierzam dużo z niej korzystać:-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Drogi Czytelniku - pisząc komentarz, zgadzasz się na przetwarzanie swoich danych osobowych