Zupa z wołowiną i fasolą
Zupa z wołowiną i fasolą
Zupa gulaszowa z czerwoną fasolą.
Zupa z wołowiną i fasolą przepis na pożywną zupę na jesień i zimę. Zupa z wołowiny i fasoli jest sycąca, aromatyczna i łatwa do zrobienia. Miękka, delikatna wołowina, warzywa, czosnek i fasola ugotowane w bulionie z dodatkiem pomidorów tworzą wyjątkowo pożywne i smaczne danie. Zupa z wołowiną i fasolą doskonale smakuje także następnego dnia, możesz ją również zamrozić. To typowe danie jednogarnkowe, które nie wymaga drogich składników. Do tej zupy na wołowinie najlepsza jest pręga wołowa, ale dobrze sprawdzi się także antrykot. Zupa z wołowiny i fasoli z pewnością będzie ulubionym przepisem całej Twojej rodziny nie tylko dlatego, że jest smaczna i zdrowa, ale także dlatego, że jest tak łatwa w przygotowaniu. Jeśli dodasz mniej bulionu, otrzymasz pożywny gulasz.
Zupa z wołowiną i fasolą przepis na pożywną zupę na jesień i zimęZupa z wołowiną i fasolą
- 1 duża cebula,
- 1 duża czerwona papryka,
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju rzepakowego,
- 500-600 g mięsa wołowego (antrykot, łata wołowa),
- 3-4 szklanki wody lub bulionu,
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów,
- 1 puszka (400g) czerwonej fasoli (miałam tylko pół puszki i to było jednak zbyt mało),
- 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki,
- 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki, najlepiej wędzonej, jest dostępna w sklepie Kuchnie Świata
- około pół łyżeczki kminu rzymskiego lub do smaku,
- 2 liście laurowe,
- sól i pieprz do smaku,
Zupa z wołowiną i fasolą przepis
1.
Mięso pokrój w niedużą kostkę, paprykę w cienkie paski, cebulę i czosnek drobno
posiekaj. .
2.
W garnku z grubym dnem, w którym będziesz gotować zupę, rozgrzej olej. Dodaj cebulę i mieszając od czasu do czasu, smaż, do chwili aż się zeszkli. Dodaj wołowinę i
smaż około 6-7 minut. Wsyp mieloną paprykę słodką i ostrą, dodaj koncentrat pomidorowy i mieszając
podsmażaj jeszcze 2 minuty.
3.
Dodaj krojone pomidory, paseczki papryki, odsączoną z zalewy fasolę i posiekany czosnek. Dopraw do smaku solą, pieprzem i kminem rzymskim. Zalej składniki wodą lub bulionem,
dodaj liście laurowe i gotuj na niewielkim ogniu, aż mięso będzie miękkie. Zajmuje to zazwyczaj około półtorej godziny, czasem trochę
dłużej w zależności od jakości mięsa.
4. Podawaj z pieczywem. Przed podaniem możesz grubo pokrojonym szczypiorkiem. .
Zupa z wołowiną i fasolą przepis dla Tefal i-Companion
1. Mięso pokrój w niedużą kostkę mniej więcej o boku 2 cm, a paprykę w cienkie paski.
2. Pokrojoną w ósemki cebulę i czosnek umieść w misie z założonym ostrzem tnącym i miksuj przez 20 sekund przy prędkości 12. Zastąp ostrze mieszadłem, zgarnij składniki ze ścianek na środek misy. Dodać olej i włącz na 7 minut program P1 (gulasz).
3. Dodaj wołowinę, koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, pokrojoną w paski paprykę, wodę lub bulion, odsączoną z zalewy fasolę i przyprawy. Uruchom program Slow Cook P2 na 1 godzinę i 15-30 minut (czas zależy od jakości mięsa i wielkości kawałków).
Udostępnij przepis na zupę z wołowiną i fasolą
Spodobał Ci się przepis na zupę z wołowiną i fasolą ? Będzie nam miło jeśli zostawisz komentarz. Udostępnij ten artykuł na Facebooku lub Instagramie i oznacz nas tagiem #Czteryfajery.
Materiał sponsorowany.
I fasola i wołowina w zupie to moje ulubione składniki. Teraz jesienią takie treściwe zupy mają branie 😋👍
OdpowiedzUsuńPyszna, rozgrzewająca zupa, idealna ne te porę roku 😋
OdpowiedzUsuń