Najlepsze przepisy na pizzę Dana Richera
Jak zrobić idealne ciasto na pizzę – najlepsze przepisy na pizzę Dana Richera
Jeśli myśleliście, że o pizzy wiecie już wszystko, Dan Richer i Katie Parla – autorzy książki „Pizza. Przepisy i techniki znanego pizzaiolo" – wyprowadzą Was z błędu. Ta książka to nie tylko poradnik i zbiór najlepszych przepisów na pizzę – to prawdziwa podróż przez świat pizzy włoskiej.
Dan Richer, właściciel legendarnej restauracji Razza w New Jersey, łączy tradycję z nowoczesnością. Nie tylko uczy cię, jak zrobić klasyczną włoską pizzę, ale także pokazuje, jak eksperymentować z nowymi smakami i składnikami. Dzięki temu możesz tworzyć pizze, takie jak lubisz.
Jak upiec pyszną domową pizzę?
Pizza. Przepisy i techniki znanego pizzaiolo to książka, która wywraca do góry nogami wszystkie mity o pysznej domowej pizzy. Idealna pizza to nie tylko mąka pszenna typ 00, ser mozzarella lub ser parmezan, włoska szynka parmeńska i sos pomidorowy, a przynajmniej nie według Dana Richera. W książce znajdziecie szczegółowe wskazówki, jak wybrać najlepsze składniki, żeby zrobić dobrą pizzę, opisy przygotowania ciasta na pizzę krok po kroku, a nawet porady jak prawidłowo umieścić pizzę w piekarniku.
Ciasto do pizzy krok po kroku
Dan Richer przekonuje, że nawet mała zmiana w proporcjach mąki, wody czy drożdży może zrewolucjonizować smak pysznej domowej pizzy, ale też dba, by każdy przepis na ciasto do pizzy był zrozumiały także dla tych, którzy ciasto na pizzę ostatni raz wyrabiali w przedszkolu z plasteliny.
Przepis na domową pizzę jak z pizzerii czyli dla kogo jest ta książka?
Dla każdego! Zarówno dla początkujących, jak i dla tych, którzy przygotowanie ciasta do pizzy już opanowali do perfekcji. To także idealny prezent dla kulinarnych zapaleńców, którzy chcą poznać tajniki prawdziwej włoskiej pizzy bez konieczności rezerwacji biletu do Neapolu.
Pizza Dana Richera ma w sobie coś z filozofii slow food – celebruje radość płynącą z pieczenia pizzy od podstaw. Autorzy podkreślają, że pizza to nie fast food, ale prawdziwa sztuka. W książce znajdziecie nie tylko przepis krok po kroku na pizzę margherita czy pizzę pepperoni, ale również bardziej odważne kompozycje takie jak pizza z dynią i pizza na cienkim cieście z wieprzowiną.
„Pizza. Przepisy i techniki znanego pizzaiolo" to książka pełna inspiracji, praktycznych wskazówek i miłości do pizzy. Jeśli kiedykolwiek marzyliście o tym, by upiec domową pizzę idealną z delikatnym środkiem i chrupiącymi brzegami, ta książka jest dla Was. Po lekturze tej książki, każda zamówiona pizza z sieciówki może już nigdy nie smakować tak samo...
Udostępnij recenzję książki Pizza. Przepisy i techniki znanego pizzaiolo Dana Richera
Spodobała Ci się recenzja książki Pizza. Przepisy i techniki znanego pizzaiolo? Będzie nam miło jeśli zostawisz komentarz. Udostępnij ten artykuł na Facebooku lub Instagramie i oznacz nas tagiem #Czteryfajery.
Poznaj nasze ulubione przepisy na ciasto do pizzy
Większość z nas ma swoje ulubione przepisy na domową wersję pizzy. Nie jesteśmy wyjątkami, więc zapraszamy do wypróbowania naszych przepisów na pizzę krok po kroku.
Komentarze
Prześlij komentarz
Drogi Czytelniku - pisząc komentarz, zgadzasz się na przetwarzanie swoich danych osobowych